سایت عصر اسلام

 

     

 
 
             

کیبورد فارسی

جستجوی پیشرفته

 

1 آذر 1403 19/05/1446 2024 Nov 21

 

فهـرست

 
 
  صفحه اصلی
  پيامبر اسلام
  پيامبران
  خلفاى راشدين
  صحابه
  تابعين
  قهرمانان اسلام
  علما، صالحان وانديشمندان
  خلفاى اموى
  خلفاى عباسى
  خلفاى عثمانى
  دولتها و حكومتهاى متفرقه
  جهاد و نبردهاى اسلامی
  اسلام در دوران معاصر
  آينده اسلام و علامات قيامت
  عالم برزخ و روز محشر
  بهشت و دوزخ
  تاریخ مذاهب و ادیان دیگر
  مقالات تاریخی متفرقه
  شبهات و دروغ‌های تاریخی
  تمدن اسلام
  كتابخانه
  کلیپهای صوتی
  کلیپهای تصویری
  عضویت در خـبرنامه
  در مـورد سایت
  ارتبـاط با ما
  تمـاس با ما
 
 
 

آمـار سـا یت

 
تـعداد کلیپهای صوتي: 786
تـعداد کلیپهای تصويري: 0
تـعداد مقالات متني: 1144
تـعداد كل مقالات : 1930
تـعداد اعضاء سايت: 574
بازدید کـل سايت: 7322620
 
 

تبـلیغـا  ت

 

سایت جامع فتاوی اهل سنت و جماعت

سایت مهتدین

 
 

 

 

 

 

 

شماره: 266   تعداد بازدید: 2469 تاریخ اضافه: 2010-03-25

رد اعتراضی که اهل بدعت بر عثمان رضی الله عنه مبنی بر دادن پُست و مقام به خويشاوندانش وارد می سازند

بسم الله الرحمن الرحیم

خويشاوندان عثمان كه او آنها را پست و مقام داده بود چه كساني بودند؟

خويشاوندان عثمان كه او  رضی الله عنه  آنها را مقام داده بود عبارت بودند از معاويه، عبدالله بن سعد بن ابي السرح، الوليد بن عقبه، سعيد بن العاص و عبدالله بن عامر اين پنج نفر از خويشاوندان عثمان بودند كه او آنها را به عنوان والي و امير برگماشته بود. مخالفان عثمان گمان مي‌بردند كه اين عمل او جايي است براي اعتراض و خرده‌گيري، پس ببينيم كه بقيه واليان و فرمانداران عثمان چه كساني بودند.

ابو موسي الأشعري، القعقاع بن عمرو، جابر المزني، حبيب بن مسلمه، عبدالرحمن بن خالد بن الوليد، ابو الأعور السلمي، حكيم بن سلامه، الأشعث بن قيس، جرير بن عبدالله البجلي، عتيبه بن النهاس، مالك بن حبيب، النسير العجلي، السائب بن الأقرع، سعيد بن قيس، سلمان بن ربيعه و خنيس بن خبيش، اينها واليان و فرمانداران عثمان  رضی الله عنه  بودند، و با يك نگاه كوتاه مي‌بينيم كه تعداد خويشاوندان عثمان كه والي و فرماندار بودند از ديگران خيلي كمتر بودند، به خصوص وقتي كه اين را در نظر بگيريم كه پيامبر ص بني اميه را بيش از ديگران امير و فرماندار مقرر مي‌كرد.

شيخ الاسلام ابن تيميه مي‌گويد: هيچ قبيله‌اي از قبايل قريش را سراغ نداريم كه عاملان و فرمانداران پيامبر از آن قبيله از بني اميه بيشتر باشند، و بيشتر عاملان و فرمانداران پيامبر از بني اميه بودند چون آنها زياد بودند و شرافت و رياست در آنها بود.( منهاج السنة 6/192.)

و واليان و كساني از بني اميه كه پيامبر ص آنان را به عنوان فرماندار و والي انتخاب كرد عبارتند از عتاب بن أسيد، ابوسفيان بن حرب، خالد بن سعيد، عثمان بن سعيد و ابان بن سعيد.

اين پنج نفر از بني اميه را پيامبر ص به عنوان والي انتخاب كرد، و عثمان نيز از بني اميه پنج نفر را به عنوان والي مقرر كرد. و همه اين فرمانداران و واليان را عثمان در يك زمان مقرر نكرده بود، بلكه عثمان  رضی الله عنه  الوليد بن عقبه را به عنوان فرماندار مقرر كرد سپس او را عزل كرد و سعيد بن العاص را به جاي او قرار داد، پس پنج نفر همزمان والي نبودند. و همچنين عثمان پيش از او وفاتش سعيد بن العاص را معزول كرد(تاریخ طبری 3/445.)، سپس وقتي عثمان وفات يافت از بني اميه فقط سه نفر والي و فرماندار بودند، معاويه و عبدالله بن سعد بن ابي السرح و عبدالله بن عامر بن كريز. و عبدالله بن عامر نيز قبل از وفات عثمان از فرمانداري بيرون شد.( منبع سابق.)

در اينجا به يك چيز بايد توجه كرد و آن اينكه عثمان، الوليد بن عقبه و سعيد بن العاص را از امارت كوفه عزل كرد! همان كوفه‌اي كه عمر سعد بن ابي وقاص را از فرمانداري آن عزل كرد! كوفه‌اي كه هرگز از هيچ والي و فرمانداري راضي نشده بود.

 

بنابراين عزل عثمان  رضی الله عنه  اين واليان را نمي‌توان عيبي براي آنها شمرد، بلكه شهري كه آنها به عنوان والي آن مقرر شده بودند عيب داشت، و آيا اين واليان كفايت و لياقت خود را ثابت كردند يا نه؟ و گواهي علماء در مورد اين فرمانداراني كه عثمان  رضی الله عنه  آنها را مقرر كرده بود بيان خواهد شد.

و علي  رضی الله عنه  خويشاوندان خود را به عنوان والي و فرماندار انتخاب كرد اما هيچ كس بر او اعتراض نكرد، و ما نيز بر او اعتراض نمي‌كنيم، و اينها كه بر عثمان خرده مي‌گيرند كه خويشاوندانش را والي قرار داده است يا شيعه هستند يا سني.( واليان علي از خويشاوندانش: عبدالله وعبيدالله وقثم، وتمام پسران عباس، و پسر زنش محمد بن أبي بكر. نگا: تاريخ خليفه بن الخياط: ص 200 ـ201.)

اگر شيعه باشند به آنها مي‌گوييم كه علي بن ابي طالب نيز خويشاوندانش را والي و فرماندار قرار داد، پس هر دو قضيه يكسان هستند، اگر عثمان را به خاطر آن كه خويشاوندانش را والي قرار داده مي‌توان عيب‌جويي كرد پس اينكه علي خويشاوندانش را والي قرار داده نيز مي‌تواند جايي براي اعتراض و عيب‌جويي او باشد، و اگر از اين كار نمي‌توان بر علي ايراد گرفت، پس همچنين عثمان را به خاطر اين كار نبايد عيب‌جويي كرد، بلكه كساني كه عثمان  رضی الله عنه  آنها را به عنوان والي مقرر كرد از آنان كه علي س فرمانداري را به آنها سپرد بهتر بودند به استثناي عبدالله بن عباس، و اگر كسي كه بر عثمان  رضی الله عنه  اعتراض مي‌كند سنّي باشد به او مي‌گوييم تو بايد از اين دو چيز يكي را بگويي يكي اينكه عثمان  رضی الله عنه  از روي رودرواسي آنها را به عنوان والي مقرر كرد و آنها شايستگي اين مقام را نداشتند. و دوم اينكه بگويي عثمان گمان مي‌برد كه آنها شايستگي فرمانداري و والي بودن را دارند، و بنابراين آنها را والي قرار داد، و اصل و قاعده كلي اين است كه بايد دربارة افرادي چون عثمان  رضی الله عنه  گمان نيك داشت.

 

 

و صلی الله و سلم علی محمد و علی آله و اصحابه الی یوم الدین


 

سایت عصر اســـلام

IslamAgae.Com

 

بازگشت به بالا

بازگشت به نتایج قبل

ارسال به دوستان

چاپ  
 

تبـلیغـا  ت

     

سايت اسلام تيوب

اخبار جهان اسلام

 
 

تبـلیغـا  ت

 

سایت نوار اسلام

دائرة المعارف شبکه اسلامی

 
 

 حـد  یـث

 

رسول خدا صلی الله علیه و سلم فرموده است:

(أريت في المنام أني أنزع بدلو بكرة على قليب، فجاء أبو بكر فنزع ذنوباً أو ذنوبين نزعاً ضعيفاً والله يغفر له ثم جاء عمربن الخطاب فاستحالت غرباً فلم أر عبقريا يفري فريه حتى روى الناس وضربوا بعطن)
«در خواب دیدم که از چاهی آب می‌کشم؛ آن‌گاه ابوبکر آمد و یک دلو آب از چاه کشید و او، در کشیدن آب ضعیف بود و خداوند، او را می‌بخشد. سپس عمر آمد و دلو را به دست گرفت؛ هیچ پهلوانی سراغ ندارم که همانند او کاری را بدین قوت انجام دهد. عمر چنان آب کشید که همه‌ی مردم و شترانشان سیراب شدند و به استراحت پرداختند»
 مسلم ش 2393 .

 
 

نظرسـنجی

 

آشنایی شما با سایت از چه طریقی بوده است؟


لينك از ساير سايت ها
موتورهاي جستجو
از طريق دوستان