|
تاریخ چاپ : |
2024 Nov 24 |
www.islamage.com |
لینک : |
عـنوان : |
اهل بیت (قسمت 4) | ||||
دیدگاه سلف صالح درباره اهل بیت رسول الله صلی الله علیه وسلم
در واقع موقف سلف صالح این امت جز اکرام و تعظیم آنان چیز دیگری نیست. امام بخاری از ابوبکرصدیق رضی الله عنه نقل کرده که میگوید: «ارقبوا محمدا فی آهل بیته». «مواظب اهل بیت نبی صلی الله علیه وسلم باشید وحقوقشان را پایمال نکنید». و باز میفرماید قسم به ذاتی که نفس من در اختیار اوست آل بیت رسول الله صلی الله علیه وسلم را از خویشاوندان خود بیشتر دوست دارم.
شعبی گوید زید بن ارقم بر جنازه مادرش نماز خواند سپس قاطری را نزدیک کردند تا وی بر آن سوار شود عبدالله بن عباس رضی الله عنهما آمد و افسار قاطر را به دست گرفت تا زید بر آن سوار شود ولی زید قبول نکرد وگفت ای پسر عموی رسول الله صلی الله علیه وسلم این کار را نکنید عبدالله گفت ما این جوری به علماء خود احترام میگذاریم. زید هم ازمرکبش پائین آمد و دستان عبدالله بن عباس رضی الله عنهما را بوسید و گفت ما هم این جوری به آل بیت رسول الله صلی الله علیه وسلم احترام میگذاریم.
از شریک بن عبدالله روایت کردهاند که گوید اگر ابوبکر و عمر و علی رضی الله عنهم پیش من آیند و هر کدام از آنها حاجتی داشته باشند هرچند ابوبکر وعمر افضلترند اما من حاجت علی را مقدم میدارم زیرا وی از نظرخویشاوندی به رسول الله صلی الله علیه وسلم نزدیکتر است.
و این هم امام مالک بن انس امام دارالهجره، وقتی که ابوجعفر منصور او را اذیت و به زندان انداخت به وی گفته شد چرا از منصور دعاء شر نمیکنید امام مالک فرمود از اینکه روز قیامت کسی از خویشاوندان رسول الله علیه وسلم را بیاورند و وی را تعذیب کنند شرم دارم پس چنین کاری را به سبب قرابت ابوجعفر منصور با رسول الله صلی الله علیه وسلم نمیکنم.
نقل کردهاند وقتیکه هارون الرشید همراه موسی بن جعفر بن محمد بن علی بن حسین بن علی بن ابیطالب به زیارت قبر رسول الله صلی الله علیه وسلم رفتند هارون الرشید در کنار قبرش ایستاد و گفت سلام برتو ای عموزاده، زیرا هارون از نسل عباس بن عبدالمطلب است و موسی بن جعفر رو به قبر رسول الله صلی الله علیه وسلم کرد و گفت سلام بر تو ای پدر. هارون نگاهی به موسی بن جعفر انداخت و گفت عجب افتخاری.
و آنچه را که جاهلان و کور اندیشان درباره اهل سنت گفتهاند که اهل سنت نسبت به حقوق آل بیت بی اعتنائی میکنند با توجه به منقولات بالا باطل و فاقد هرگونه اعتباری میباشد آنان شیخ محمد بن عبدالوهاب را متهم کردند که هیچگونه حقی برای اهل بیت قائل نیست، و عبدالله پسرایشان در سال 1218 ﻫ. ضمن نوشتن رسالهای اتهاماتی را که به پدرش نسبت داده بودند رد و جواب داد (سبحانک هذا بهتان عظیم) و هرکس چیزی را در این زمینه از ما نقل نموده یا به مانسبت داده دروغی بیش نیست.
پس آنچه را که نقل نمودیم گوشهای از آراء و نظرات اهل سنت بود نسبت به اهل بیت رسول الله صلی الله علیه وسلم.
و در اینجا بعضی از آل بیت را نام میبرم و آنان کسی جز 12 امام نزد شیعه نیستند:
1 . علی بن ابیطالب
2 . حسن بن علی
3 . حسین بن علی
4 . علی بن حسین (زین العابدین)
5 . محمد باقر فرزند محمد باقر
6 . امام جعفر صادق
7 . موسی بن جعفر(الکاظم)
8 . علی بن موسی (الرضا)
9. محمد الجواد
10. پسر وی علی(الهادی)
11. حسن العسکری
12 . پسرحسن عسکری محمد المنتظر
آنان هم بر 4 گروه تقسیم میشوند گروه اول اصحاب رسول الله صلی الله علیه وسلم میباشند مثل علی بن ابیطالب وحسن وحسین رضی الله عنهم.
گروه دوم از جمله علماء بزرگوار اهل سنت و جماعت هستند و آنان هم 6 نفرند (1- علی بن الحسین 2- محمد الباقر 3- جعفرالصادق 4- موسی الکاظم 5- علی الرضا 6- محمد الجواد).
گروه سوم هرچند از علماء بزرگ امت اسلامی به حساب نمیآیند ولی افتخار آل بیت بودند برای آنها کافی است و آنان هم دو نفرند (1- علی الهادی 2- الحسن العسکری).
بیگمان آنهایي که ذکرنمودیم حق دارند در کنار قبر رسول الله صلی الله علیه وسلم بایستند و بگویند سلام برتو ای پدر.
گروه چهارم محمد بن الحسن است. که معدوم و هنوز خلق نشده است.
جایگاه سه گروه اول نزد اهل سنت (گروه اول)
1- سرور آنان علی بن ابیطالب رضی الله عنه عمو زاده رسول الله صلی الله علیه وسلم شوهر بزرگ بانو جهان اسلام فاطمه زهراء رضی الله عنهما و چهارمین خلفاء راشدین و یکی از عشره مبشره است.
حسن بصری: گوید عثمان بن عفان رضی الله عنه مظلومانه کشته شد و مردم پس از وی به سوی بهترین خودشان یعنی علی بن ابیطالب رضی الله عنه رفتند و با او بیعت نمودند.
امام احمد بن حنبل: گفته هرکس بعد از (ابوبکر وعمر وعثمان) به علی بن ابیطالب رضی الله عنهم اقتداء نکند از الاغ اهلی گمراهتر است.
2- حسن بن علی رضی الله عنهم نوه ی رسول الله صلی الله علیه وسلم و سید جوانان بهشت.
مساور السعدی گوید روزیکه حسن بن علی رضی الله عنهما فوت کرد ابوهریره رضی الله عنه را دیدم که بر سر قبرایشان گریه میکرد و با صدای بلند میگفت ای مردم امروز محبوب رسول الله صلی الله علیه وسلم از میان ما رفته پس گریه کنید.
3- حسین بن علی رضی الله عنهما مشهور به ابو عبدالله. شهید کربلاء و همراه برادرش سید و سالارجوانان بهشت است.
(گروه دوم)
نفر اول آنان زین العابدین علی بن الحسین است ابن سعد گفته زین العابدین مردی وارع- عالم- امین- موثق- بلند مرتبه و کثیر الحدیث بوده، زهری گوید هیچ قریشیاي را فاضلتر از علی بن الحسین ندیدهام.
یحیی بن سعید میگوید زین العابدین بزرگوارترین شخصیت هاشمی بوده که من دیدهام.
ذهبی گفته زین العابدین جایگاه والايی دارد، و به خاطر شرافت و کرامت و در ایت و عقلش و سیادت و علمش امامت عظماي مسلمانان را لایق بوده وهرگاه هشام بن عبدالملک به هنگام حج میخواست حجر الاسود را زیارت کند از دحام مردم کار را بر وی دشوار میکرد، وهرگاه علی بن الحسین میآمد مردم به خاطر احترام ایشان از کنار حجر الاسود دور میشدند و کار بجائی رسید که هشام را عصبانی نمود و گفت این کیست من او را نمیشناسم فرزدق که به جانب وی ایستاده بود این چند بیت شعر را سرود.
اوکسی است که صحرا و بیابان گامهایش را میشناسند....... و برای این بیت و زائر و غیر زائر آشنا است.
او فرزند فاطمه رضی الله عنها است اگر وی را نمیشناسید و جز با تبسم سخن نمیگوید و سلسله مبارک انبیاء در پدر بزرگ او خاتمه یافته است.
2- محمد بن علی بن الحسین ملقب به باقر، امام ذهبی گوید بخاطر تبحرش در علم او را باقر لقب دادهاند و کنیهاش ابوجعفر دارای شأن والا. امام مجتهد قارئ قرآن مجید و با توجه به صفات کمالی که دارد او را دوست میداریم ابن کثیر گوید امام باقر از علماء اعلام. این امت به حساب میآید ودارای سیادت و کرامت است.
3- جعفر بن محمد ملقب به صادق:
علامه ذهبی گفته امام جعفرصادق شیخ بنی هاشم ابو عبدالله قریشی الهاشمی العلوی النبوی المدنی و از بزرگان علماء میباشد ابو حاتم رازی گوید از امثال امام جعفر درباره شخصیتش سوال نمیشود.
4- موسی بن جعفرملقب به کاظم:
شیخ الاسلام ابن تیمیه گوید امام کاظم مشهور به عبادت و تقوا است، ابوحاتم رازی وی را موثق، راستگو ویکی از ائمه مسلمین خوانده، ابن کثیرگفته امام کاظم کثیرالعبادت و دارای مروت وشخصیت بود.
5- علی بن موسی ملقب به الرضا:
ابن حبان گوید وی ازسادات و عقلاء اهل بیت و محترمترین و داناترین بنیهاشم است.
علامه ذهبی گفته علی بن موسی دارای جایگاه رفیع و برازنده خلافت بود.
6- محمد بن علی بن موسی ملقب به جواد:
ابن تیمیه گوید وی از اعیان بنیهاشم و معروف به سخاوت و بزرگ منشی و لذا ملقب به جواد شده است.
ادامه دارد.....
|